Groningen ligt in Suriname

‘Groningen, Suriname’ is een driedelige televisieserie over de relatie tussen het Surinaamse en het Nederlandse Groningen.

Filmmakers Beno Hofman en Jeen de Vos bezochten Suriname in het najaar van 2011 en maakten deze serie over de historische relatie tussen beide Groningens. Het eerste deel gaat over de begintijd van het Surinaamse Groningen als militair fort, het tweede over de komst van ‘boeroes’ als de Groninger familie Tammenga en het laatste deel gaat over de huidige tijd.

Voor meer informatie: benohofman.nl

opgraving_fort_groningen

 

 

Beno beantwoordde vragen van kijkers

Vanaf september 2016 werd op zestien woensdagen op de Groningse zender OOG TV het programma ‘Beno’ uitgezonden. Vanaf september 2017 volgde een 2e seizoen met tien afleveringen. In het programma werd antwoord gegeven op vragen van kijkers met betrekking tot de geschiedenis van Groningen.

Voor meer afleveringen: http://benohofman.nl/radiotv/historische-filmpjes-beno

HeringedeeldGR

In het voorjaar van 2018 zonden PodiumTV en OOGTV acht documentaires uit, die voor de Stichting CHD werden gemaakt over de nieuwe gemeenten in de provincie Groningen in het kader van het project HeringedeeldGR. De films werden gemaakt door Beno Hofman (onderzoek en presentatie), Jeen de Vos (camera en montage) en Menno Knevel (geluid). Bij het project hoorde tevens een aantal theatervoorstellingen gemaakt door Maaike van den Hoek en gespeeld in de nieuw te vormen gemeenten.

Zie voor de documentaires: http://benohofman.nl/radiotv/serie-documentaires-nieuwe-gemeenten